Sok Noni i jego pochodzenie



Sok Noni wytwarza się z rośliny o nazwie Moranda ci trifolia, która rośnie w południowo-wschodniej Azji i Indiach. Można ją również spotkać w innych tropikalnych rejonach świata i na Wyspach Polinezji Francuskiej. Roślina ta została sprowadzona przez wędrowców, którzy zabierali jej owoce na wyczerpujące wyprawy. Owoce rośliny, z której robi się obecnie sok Noni dawały im siłę i chroniły przed chorobami.


Sok Noni i jego pochodzenie

Sok Noni, jak również owoc został przywieziony przez żeglarzy do Tahiti. Tam owoce i sok Noni stały się głównym elementem medycyny ludowej. Wpływały korzystnie na zdrowie, a owoce były głównym pożywieniem mieszkańców wyspy. Owoc i sok Noni dostarczał witamin i minerałów, energię i witalność oraz pomagała wszelkie bóle. Jednak roślina została na jakiś czas zapomniana, gdyż kolonizatorzy nie mieli zaufania do naturalnej medycyny wyspiarzy. W XX wieku Europa poznała jednak smak i wspaniałe właściwości jakie posiadają owoce i soki Noni.

Salon kosmetyczny warszawa
Salon urody Beauty4Ever Mokotów, Warszawa oferuje usługi kosmetyczne. Beauty4ever DAY SPA Kosmetyka wyposażony jest w najnowszej generacji urządzenia
beauty4ever.pl




Brak komentarzy.

Dodawanie komentarzy zostało zablokowane.

Przegląd ciekawych i nietypowych porad, które pozwolą Ci poprawić swoją urodę jak i zdrowie. Zapoznaj się z poradami naszych ekspertów. U nas odnowa biologiczna i odchudzanie w pigułce. Ponadto sekrety stomatologii i pięknych białych zębów.Dbałość o piękny uśmiech to nie tylko mycie zębów. Dzięki wiedzy przedstawionej na tym blogu zadbasz o nie kompleksowo. Piękno i uroda to prawdziwa pigułka szczęścia, a nasz serwis jest receptą.

Maj 2012

P W Ś C P S N
« kwiecień   czerwiec »
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31